ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στην Πάτρα

Περισσότεροι από 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα επιχείρησαν στην περιοχή της Βούντενης, του δήμου Πατρέων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την φωτιά που έκαιγε αγροτοδασική έκταση.

Στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που προσπαθούσαν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από κατοικημένες περιοχές, βοήθησαν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ περιπολικά της Αστυνομίας είχαν προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιμετρική οδό της Πάτρας και σε γειτονικούς δρόμους, ώστε να μην παρεμποδίζεται η κίνηση των οχημάτων της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας.

Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα καθώς Βούντενη, Συχαινά και Δραγώλενα είναι κατοικημένες περιοχές και η φωτιά έφτασε στα όριά τους, είπε στην ΕΡΤ ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Δυτ. Ελλάδας Ν. Γυφτάκης. Η εικόνα είναι πλέον πολύ καλύτερη.

Η φωτιά αναπτύχθηκε μεταξύ του 2ου και του 3ου τούνελ της περιμετρικής οδού, πέρασε κάτω από τη γέφυρα και έκαψε τη γύρω αγροτοδασική έκταση. Η περιμετρική οδός, μέχρι νωρίς το πρωί εξακολουθούσε να παραμένει να παραμένει κλειστή καθώς υπήρχαν πυκνοί καπνοί.

Σχετικά άρθρα