ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

Περπατάμε για την Ελευθερία, ενάντια στο έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων

Για έκτη διαδοχική χρονιά -και για πρώτη φορά ταυτόχρονα σε δώδεκα ελληνικές πόλεις-μεταξύ των οποίων και στην Πάτρα, διοργανώνεται η πορεία κατά της εμπορίας ανθρώπων «Walk For Freedom», το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, με στόχο να στείλει ένα μήνυμα ενάντια στο τράφικινγκ.

Η πορεία πραγματοποιείται με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων και εκτός από την Ελλάδα θα γίνει και σε άλλες 50 χώρες του κόσμου. Στην Ελλάδα συνδιοργανώνεται από τις οργανώσεις Α21 και «Fashion Revolution Greece», με την υποστήριξη του Γραφείου του εθνικού εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του υπουργείου Εξωτερικών.

«Πρόκειται για μια δράση ευαισθητοποίησης του κόσμου προκειμένου να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι η εμπορία ανθρώπων υπάρχει γύρω μας και να του δώσουμε τα εργαλεία για να αντιδράσει. Θέλουμε να φέρουμε στην επιφάνεια αυτό το έγκλημα που είναι αόρατο», παρατήρησε σε σχετική συνέντευξη τύπου η Λητώ Καραγκούνη από την οργάνωση Α21.

Στην Πάτρα η δράση διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος από την Α21 και την Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων & Μεταναστών/-τριών, με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων και με τη συμμετχοή από τις οργανώσεις Praksis, Δράση, ΟροΠαίδιο και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 11.00 π.μ. από την πλατεία Ολγας και αφού περάσει από την Ρήγα Φεραίου μέχρι τις οδούς Γούναρη και Κορίνθου θα καταλήξει στην Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου. Στο μεταξύ θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό σχετικό με την εμπορία ανθρώπων.

Οσοι συμμετέχουν στην πορεία διαμαρτυρίας «Walk For Freedom», περπατούν σε μια σειρά σιωπηλά, φορώντας είτε Τ-shirt “Walk For Freedom” ή οποιαδήποτε μαύρη περιβολή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Global Estimates of Modern Slavery, σε όλο τον κόσμο υπολογίζεται ότι ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας 40,3 εκατομμύρια άνθρωποι, από τους οποίους πάνω από ένα εκατομμύριο βρίσκονται στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του Global Slavery Index, ο αριθμός των ανθρώπων που υφίστανται σύγχρονη δουλεία υπολογίζεται σε 89.000.

Σημειώνεται ότι η καμπάνια κατά της εμπορίας ανθρώπων θα κορυφωθεί στις 24-26 Απριλίου 2020 με το φεστιβάλ «Raise your voice» στην Τεχνόπολη, στο οποίο θα ενώσουν τις φωνές τους 52 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών με κεντρικό μήνυμα «Κάνε τη Σύνδεση: εμπορία ανθρώπων». Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά και πανελλήνιος καλλιτεχνικός διαγωνισμός με θέμα το human trafficking. Τα έργα που θα κατατεθούν θα παρουσιαστούν στην Τεχνόπολη.

Εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες: 

A21.org/Walk και A21 Greece στο FB

Σχετικά άρθρα