ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Αναβλήθηκαν ραντεβού εμβολιασμού στη Ναύπακτο – Χάλασε το ψυγείο στο Κέντρο Υγείας

Πάνω από 100 ραντεβού εμβολιασμών αναβλήθηκαν στη Ναύπακτο, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Πρόβλημα προέκυψε με τα εμβόλια και αναβλήθηκαν οι σημερινοί και αυριανοί εμβολιασμοί που ήταν που ήταν προγραμματισμένοι στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου,

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 οι δόσεις των εμβολίων φυλάσσονταν σε ψυγείο του Κέντρου Υγείας, ωστόσο, λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε το μηχάνημα τέθηκε εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να αχρηστευτούν οι δόσεις που επρόκειτο να γίνουν σήμερα και αύριο σε όσους είχαν κλείσει το ραντεβού τους.

Σημειώνεται πως για τις δύο αυτές ημέρες ήταν προγραμματισμένα περίπου 120 ραντεβού.

Η ΠΟΕΔΗΝ, στην ανακοίνωσή της, ζητά από τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας να «μας πει τι συνέβη», καθώς και να γνωστοποιήσει εάν επηρεάστηκαν ή όχι τα εμβόλια και εάν ναι, πόσες δόσεις καταστράφηκαν.

Τέλος, η Ομοσπονδία ρωτάει τη διευθύντρια εάν έχει οριστεί υπεύθυνος που να ελέγχει την ασφαλή συντήρηση των εμβολίων.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει:

Ενημερωθήκαμε σήμερα το πρωί από εργαζόμενους του Κεντρου Υγείας Ναυπάκτου και πολίτες της περιοχής που είχαν ραντεβού για εμβολιασμό ότι αναβάλονται οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου σήμερα και αύριο λόγω έλλειψης εμβολίων. Σάββατο βράδυ προς Κυριακή πρωί υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Κεντρο Υγείας.

Η ΔΕΗ αποκατέστησε τη βλάβη αλλά το ψυγείο που συντηρούνταν τα εμβόλια δεν επανήλθε σε λειτουργία. Σήμερα και αύριο αναβλήθηκαν οι εμβολιασμοί. Ήταν προγραμματισμένα περί τα 120 ραντεβού.

Τι απαντά το Κέντρο Υγείας

Το Κέντρο Υγείας με τη σειρά του, αναφέρει ότι τα εμβόλια δεν έχουν πεταχτεί και αναμένουν απάντηση της εταιρίας για το αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Επιπλόν, σύμφωνα με την ενημέρωση, νέες δόσεις εμβολίων αναμένονται να φτάσουν στο Κέντρο Υγείας, ώστε να συνεχιστούν κανονικά οι εμβολιασμοί. 

Σχετικά άρθρα