ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

Σύψας: Το επόμενο βήμα μετά το άνοιγμα της αγοράς

Για το επόμενο βήμα μετά το άνοιγμα της αγοράς μίλησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος Επιτροπής των Ειδικών Νίκος Σύψας.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος Επιτροπής των Ειδικών Νίκος Σύψας μίλησε για το άνοιγμα της αγοράς, αλλά και το επόμενο βήμα που θα γίνει εάν τα δεδομένα το επιτρέψουν. 

Ο κ. Σύψας, μιλώντας στο MEGA, σημείωσε πως τα πράγμα είναι σχετικά καλά, εξηγώντας πως πέρασαν οι γιορτές και δεν υπήρξε επιδημική «έκρηξη» στη χώρα.

Ωστόσο, όπως είπε, υπάρχουν ακόμη «κόκκινες» περιοχές και επικρατεί ανησυχία, καθώς ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει.

«Το άνοιγμα οποιασδήποτε δραστηριότητας έχει μεγαλύτερο όφελος από έναν πιθανό κίνδυνο» ανέφερε, μιλώντας για το πώς λαμβάνει τις αποφάσεις της η Επιτροπή, ενώ πρόσθεσε πως «παίρνουμε ρίσκο, αλλά είναι ένα ρίσκο λελογισμένο».

Άνοιγμα λιανεμπορίου

Σχετικά με το σημερινό άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Σύψας επεσήμανε πως γίνεται υπό προϋποθέσεις, με μία εξ αυτών να είναι τα πολλά τεστ καθημερινά. Σε περίπτωση, δε, που τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε τα μέτρα θα αρθούν. 

«Κάθε μέρα είμαστε σε τεράστια επιφυλακή, γιατί το άνοιγμα σε σχολεία και λιανεμπόριο δεν είναι χωρίς κίνδυνο».

Μίλησε, επίσης, για τον καιρό σημειώνοντας πως οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν ευνοούν την κατάσταση. «Οι περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες έχουν μεγαλύτερο R».

Το επόμενο βήμα μετά το άνοιγμα της αγοράς

Παράλληλα, ο κ, Σύψας μίλησε για το επόμενο βήμα που θα γίνει μετά το άνοιγμα των καταστημάτων.

«Το επόμενο άνοιγμα θα είναι η Γ’ λυκείου, μετά τα λύκεια και μετά τα γυμνάσια».

Σε περίπτωση που παρατηρηθεί συνωστισμός, θα κλείσει όλη η Αττική, τα μέτρα θα είναι οριζόντια, υποστήριξε.

Αναφέρθηκε και στην εστίαση, υποστηρίζοντας πως προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει κανένα πλάνο και διευκρινίζοντας πως αυτή θα είναι η τελευταία δραστηριότητα που θα ανοίξει καθώς αποτελεί εστία υπερμετάδοσης.

Σχετικά με τη μετακίνηση από νομό σε νομό επεσήμανε πως δεν θα επιτραπεί τουλάχιστον για τις επόμενες δύο βδομάδες.

Σχετικά άρθρα